Václav Klaus exkluzivně na ČRo Sever

19. duben 2011

Český rozhlas Sever dnes (19.4.) v přímém přenosu exkluzivně odvysílal rozhovor s Václavem Klausem. Prezident, který je v současné době na třídenní návštěvě Libereckého kraje, v něm okomentoval dění na liberecké radnici i aktuální politickou situaci ve státě.

Já dostanu nepochybně od premiéra, se kterým jsem telefonicky z Liberce ráno hovořil, další návrhy. Jak na stažení žádosti o odvolání jednoho ministra, tak na dojmenování dalších jmen. A byl bych velmi rád, kdyby se do konce týdne ta vláda podařila definitivně usadit,“ reagoval Václav Klaus na noční dohodu současných vládních stran, které se shodly na jménech nových ministrů. Zároveň uvedl, že kvůli dění na domácí politické scéně nebude přerušovat svoji cestu po Libereckém kraji, kde je od pondělka na návštěvě s manželkou Livií.

Václav Klaus v Liberci

Komunální politikům v Liberci, kteří se po krachu koalice domlouvají na novém vedení města, doporučil prezident trpělivost. „Je třeba nalézt řešení v rámci rozložených sil, které jsou dané voliči. Bavit se spolu přes média a dávat si výhrůžky a ultimáta, to k žádnému řešení nevede.“

Rozhovor s Václavem Klausem se odehrál po prezidentově autogramiádě v Podještědském knihkupectví v Liberci. Český rozhlas Sever ho odvysílal 19. dubna před půl jedenáctou dopoledne.

Václav Klaus v Liberci
Spustit audio