Václav Helšus slaví 70. narozeniny. „S věkem nemám problém, vadí mi jen ta sedmdesátka,“ říká

Filmový a divadelní herec Václav Helšus dnes slaví své sedmdesáté narozeniny. Rodák z Loun má za sebou řadu filmových rolí. Patřil také k jedné z nejvýraznějších postav liberecké Ypsilonky, působil i v činohře Národního divadla v Praze a teď je věrný libereckému divadlu F. X Šaldy. Jeho herečtí kolegové obdivují jeho skromnost a mluví o něm jen v tom nejlepším.

„Kdyby měl někdo ‚plácat‘ ještě jednoho Václava Helšuse, musel by vzít opravdu silnou pružinu, nahoru bychom dali vousy, oči, obrovský mozek, obrovské srdce a cisternu fantazie,“ říká o Václavu Helšusovi jeho herecký kolega Tomáš Impseil a pokračuje: „S ním můžete hrát, ale ještě lepší je, když si spolu hrajete, to mám hrozně rád. Přeju ti, Vašku, aby sis ty svoje padesátiny krásně užil.“

Vaškovi bych popřála hodně zdraví, štěstí, aby byl spokojený se svojí rodinou, partnerkou, s námi, sám se sebou. A hlavně ti, Vašku, přeju spoustu krásných dní na chalupě u rybníka. herečka Veronika Korytářová

„Když se řekne Václav Helšus, první, co mě napadne, je výborný kolega. Vašku, kromě zdraví – které ty máš – a energie, ti přeju skvělé kolegy a kolegyně, výborné diváky, krásné role a krásné hry a abys se mnou ještě nějaký rok ‚partneřil‘ a abychom si zahráli nějaký skvělý, veselý dědky,“ říká Ladislav Dušek.

Dalo by se možná říci, že každý potlesk diváků Václavu Helšusovi je potlesk nejenom jeho hereckému umění, ale i potlesk k jeho životnímu jubileu. „S věkem nemám problém, jsem s životem spokojenej, vadí mi na něm jen ta sedmdesátka,“ říká s úsměvem jubilant, kterého můžou diváci vidět nejnověji v inscenaci Malého divadla Mysteria Buffa. Představení vybrané na míru Václavu Helšusovi je darem k jeho životnímu jubileu.

Václav Helšus v představení Absolvent
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio