V zaplavených oblastech pomáhají i záchranáři a policisté z Liberecka

8. červen 2013

Liberečtí policisté začali pomáhat v zaplavených oblastech na Ústecku, hasiči na Mělnicku. Do Ústí nad Labem se chystají i liberečtí vojenští chemici, čekají jen na pokyn ústeckého hejtmana.

Na Ústecku dnes hlídkuje 43 policistů z Libereckého kraje. Zajišťují veřejný pořádek a chrání domy evakuovaných lidí před rabováním.

Na Mělnicko pak odjelo pět dobrovolných jednotek hasičů z Liberce a okolních měst a obcí. Budou odčerpávat vodu z hrází a lagun a uklízet nepořádek na místech, kde už voda opadla.

Z Frýdlantu dorazil na Mělnicko taky nákladní vůz plný humanitární pomoci. Kromě uklízecích a dezinfekčních prostředků dovezli frýdlantští vysoušeče a tlakové čističe, kterými hasiči a dobrovolníci odklízejí bahno ze zaplavených domů a silnic.

Dvě jednotky dobrovolných hasičů z Frýdlantu jsou teď ve Vojkovicích, kde potřebovali pomoc při odčerpávání vody. Nákladní auto taky dovezlo potřebné věci do Liběchova, Mělníku a Kralup nad Vltavou. Právě Kralupy Frýdlantu hodně pomohly při bleskových záplavách v roce 2010.

autoři: ima , Ivana Bernáthová
Spustit audio