V Turnově vybírali na pomoc lidem ze zaplaveného Rudníku v Podkrkonoší

20. červen 2013

Jeviště plné hudebních kapel a divadelních souborů, kasičky na peníze a velké horko. Tak to vypadalo ve středu odpoledne v Turnově na Semilsku, kde uspořádali benefiční festival s příznačným názvem Holínky. Peníze, které tam vybrali, dostanou lidé z Rudníku v Podkrkonoší, který zasáhla povodeň.

„Je to happening, který se jmenuje Pomoc Rudníku. Tady na náměstí Českého ráje vystoupí kapely a potom v atriu muzea to bude takové komornější, tam budou divadla a dechovka,“ popisuje festival Holínky aneb Pomoc Rudníku turnovský místostarosta Otakar Špetlík z ODS a dodává, že benefiční festival není první akcí na podporu zaplaveného Podkrkonoší:

„Na zastupitelstvu navrhujeme příští týden se starostou 250 tisíc jako pomoc Rudníku. Mezitím jsme obvolali místní podnikatele a hned v pátek 7. června jsem tam přivezli spoustu materiálu, kolečka, lopaty, vody. Ani jsme nepobrali všechno, co se tady nastřádalo, takže jsme druhou část vezli Adře do Litoměřic.“

Také v Jablonci nad Nisou uspořádali benefiční koncert na pomoc malé vísce Černěves nedaleko Roudnice nad Labem. Peněz se vybralo hodně, potvrzuje Markéta Hozová z jablonecké radnice:

„Bylo to naprosto úžasné vystoupení. Jedinečné bylo i v tom, že se sešlo hodně lidí, kteří chtěli pomoci. Jenom na vstupném se vybralo 47 tisíc korun.“

Kromě toho Jablonec daroval Černěvsi dalších 50 tisíc a 30 tisíc ještě přidala jablonecká nemocnice.

autor: sas
Spustit audio