V libereckém Vesci začíná festival Benátská noc

26. červenec 2012

Liberec zažije premiéru festivalu Benátská noc. Ten začíná už dnes (26.7.) v areálu ve Vesci. Do loňského roku na tento festival jezdili hudební fanoušci na Malou Skálu. Letos jde už o jubilejní dvacátý ročník tohoto oblíbeného festivalu.

Čtyřdenní festival dnes začíná od sedmnácti hodin slovenským večerem. Na něm vystoupí například No Name, Horkýže Slíže nebo Tublatanka. Až do neděle se na jevišti vystřídají desítky hudebních kapel a zpěváků. Hvězdou letošní Benátské noci je kanadský zpěvák a kytarista Bryan Adams. Přijede také Emir Kusturica se svojí kapelou No smoking orchestra a chybět nebudou ani české hvězdy, jako například Jarek Nohavica nebo Tomáš Klus.

Na Benátskou noc se podle odhadů chystá na dvacet pět tisíc diváků. Proto je nejdůležitější pro ně zajistit dopravu do Vesce. Autobusy z vlakového nádraží a centra Liberce jsou pro ně zdarma – platí je pořadatel. Pro ty, kteří přijedou auty, jsou připraveny parkovací plochy.

Na veřejný pořádek a bezpečnost diváků bude dohlížet policie, která už na dobu konání Benátské noci posílila hlídky.

Přestože pořadatelé slíbili, že natočí zvukovou aparaturu mimo sídliště, mají obyvatelé nedalekého Vesce obavy z hluku. Teprve po premiéře Benátské noci ve Vesci se ukáže, zda má tato hudební akce v novém působišti budoucnost.

Spustit audio