V Libereckém kraji končí analogové televizní vysílání

30. červen 2011

30. června o půlnoci v Libereckém kraji zavládne analogová tma. Vypínají se hlavní analogové vysílače na Ještědu a Černé hoře a to znamená, že příjem televizního signálu bude možný už jen digitálně.

Přestože je většina obyvatel na digitální příjem už perfektně připravená a takzvanou analogovou tmu vůbec nezaznamená, zavolali jsme pro pár upřesňujících informací odborníkovi z národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v České republice - Zdeňku Duspivovi.

Analogové vysílání v televizi se v současnosti v kraji sleduje minimální množství diváků. Pro příjem digitálního signálu byste si měli, pokud máte starou televizi a nechcete jí měnit, pořídit set-top box. U novějších televizí už problém není – ty totiž mají zařízení, umožňující příjem digitálního signálu zabudovaný v sobě.

Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu a pokud byste se o přechodu na digitální vysílání chtěli dozvědět víc, můžete volat na bezplatnou informační linku 800 60 60 30, nebo se podívat na internetové stránky digitalne.tv.

Spustit audio