V Liberci se přes nesouhlas opozice začal stavět nový plavecký bazén

22. srpen 2011

V Liberci se začal stavět nový plavecký bazén. Vyroste vedle plaveckého bazénu, který byl postaven v osmdesátých letech minulého století. Jedná se o jednu ze sporných zakázek, které vedly před časem k rozpadu radniční koalice a odvolání primátora Jana Korytáře.

Nový pětadvacetimetrový bazén se šesti drahami a variabilní výškou hladiny je určený zejména pro plavecký výcvik školáků. V přístavbě bude i malý bazén se slanou vodou, dětská sauna a devítimetrová věž pro výcvik potápěčů.

Pro město je tento projekt důležitý hlavně kvůli školnímu plavání, učit neplavce ve velkém bazénu je velký problém - řekl náměstek primátorky pro ekonomiku Jiří Šolc ze sdružení Liberec občanům.

Město podle něj má i menší bazény ve školách, byly ale většinou vybudovány v sedmdesátých letech minulého století a jsou ve špatném stavu.

Dostavba bazénu je jedním ze dvou kontroverzních projektů, které prověřoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Tím druhým je revitalizace městských lázní za 360 milionů korun, která by měla začít v září.

Spustit audio