V Liberci dnes slavnostně otevírají nový bazén

19. září 2012

Po dvou týdnech zkušebního provozu se v Liberci dnes (19.9.) v 16 hodin slavnostně otvírá nový plavecký bazén. Měří dvacet pět metrů a je určen především pro výuku plavání školních a předškolních dětí a pro rodiny s dětmi.

Výška hladiny se dá nastavovat podle toho, jak velké děti se učí plavat. U bazénu je i malý bazének se slanou vodou, široká nerezová skluzavka a dětská sauna. Kdo má rád potápění, může využít potápěčskou věž, hlubokou osm a půl metru. Celý areál je propojený se starým, padesátimetrovým bazénem.

Stavbaři se při stavbě potýkali s různými problémy. Například zjistili, že pod budoucím bazénem je jiné podloží, než se kterým počítal původní projekt nebo že Jizerský potok leží o metr dál, než ukazovaly průzkumy.

Stavbu provázejí i další problémy. Podle analýz libereckém městské opozice byla samotná nabídková cena vítězné firmy o deset milionů prodražená. Zastupitelé ze Změny pro Liberec proto chtějí dát podnět ROP Severovýchod, který rozděluje evropské dotace, aby provedl detailnější kontrolu ceny bazénu s hrozbou, že se bude část nebo celá dotace vracet.

Spustit audio