V Jablonci můžou lidé se zástupci města debatovat o budoucnosti přehrady

21. květen 2019

Jablonecký magistrát pořádá dnes 21. května setkání k budoucnosti přehrady Mšeno. Lidé mohou politikům sdělit, jaká vylepšení by tam uvítali.

Setkání se koná přímo u přehrady. Debatovat mohou lidé o tom, jak by mohly vypadat stánky s občerstvením či zázemí. Kdy začne, o tom nás informovala mluvčí tamního magistrátu Jana Hajná: „Tato akce se koná od 16 hodin a občané nám mohou dávat své podněty, pozitiva i negativa co dělat či nedělat u přehrady. Tato akce se koná pouze, pokud bude příznivé počasí.“

Na dnešní setkání naváže další se stejným obsahem – zítra v základní škole Mozartova. To začne ve středu v šest hodin odpoledne. Dnešní návštěvníci si mohou užít i opalovací molo, které je otevřené na přehradě od víkendu.

Změny čekají i libereckou přehradu

Liberec chce vybudovat chodník ve Zvolenské ulici na levém břehu přehrady. Zatím jde ale jen o záměr. Podle radního Petra Židka z ODS by chodník chtěli vybudovat při rekonstrukci vodního díla, kterou by mělo Povodí Labe zahájit příští rok. Během ní bude vypuštěná. Opravovat se bude hráz, podloží pod ní i opěrná zeď na pravém břehu. Po rekonstrukci by vodní dílo mělo chránit Liberec při vydatných deštích. Bagry odstraní sedimenty a nádrž pojme celkově víc vody.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související