V Chrastavě na Liberecku slavnostně otevřeli termální lázně

3. prosinec 2012

V nových termálních lázních v Chrastavě na Liberecku jsou už připraveni na první návštěvníky. Právě se slavnostně otvírají. Pro veřejnost budou otevřeny už od úterý 4. prosince.

Do lázeňského bazénu, jehož součástí je i bar, proudí voda, která se ohřívá na třicet dva stupňů Celsia. Původně měl být vrt hlubší, podle provozovatelů by se to ale prodražilo, přesto ale pozdější geotermální vrty nevylučují. Znamenalo by to první skutečně termální lázně v severních Čechách.

Voda je nejen teplá, ale obsahuje též hodně železa a minerálů a je tedy léčivá. Na návštěvníky také čekají různé vířivky a hydromasáže.

Lázně vznikaly skoro pět let a stály sto milionů korun. Šedesát z nich přitom dala na projekt Evropská unie. Do provozu jde pouze polovina lázní, ve vedlejší víceúčelové aréně se staví ještě vnitřní bazén pro děti a velký sál a venkovní bazény. Druhý blok lázní by měl být hotový příští rok, stát by měl sto třicet sedm milionů korun a Evropská unie na něj přispěje více než osmdesáti miliony korun.

Nově otevřené lázně s názvem Dům pohody se nacházejí nedaleko rychlostní komunikace ve směru na Nový Bor a Děčín a už zítra (4.12.) se v nich mohou vykoupat první návštěvníci.

Spustit audio