V centru Liberce začíná rekonstrukce tramvajových kolejí

1. červenec 2012

V centru Liberce v neděli začíná měsíční dopravní uzavírka. Na Šaldově náměstí budou vyměňovat kolejiště. Stavební práce změní trasy 70 procent linek městské hromadné dopravy vedoucí přes centrum města.

"Už je to téměř osmnáct let, co se tramvajová trať rekonstruovala a je potřeba tam teď provést velmi nutné stavební úpravy," vysvětluje nutnost generální opravy kolejiště ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce Luboš Wejnar.

Podle provozně-technického ředitele Ludvíka Lavičky je měsíc na rekonstrukci kolejiště hodně šibeniční termín, ale i s dodržením všech technologických norem se stavební práce stihnout dají.

Jak ale podotýká Ludvík Lavička, oprava kolejiště bude znamenat větší komfort jízdy tramvají. Při výluce na zastávkách v horním centru města se navíc nainstalují informační tabule, které budou ukazovat aktuální příjezdy autobusů a tramvají. Rekonstrukce kolejí bude výhodná i pro motoristy.

Nepříjemné ale bude to, že ve směru na Lidové sady nepojedou tramvaje č. 2 a 3. Nahradí je autobusy X2 a X3. 70 procent autobusových linek pak bude jezdit jinudy než jsou lidé zvyklí. Trasa povede ze Šaldova náměstí Husovou a Klostrmanovou ulicí na Masarykovu třídu a Šamánkovou ulicí. Pak se autobusy rozjedou na své původní trasy. V opačném směru pojedou linky Vítěznou ulicí na Husovu k Šaldovu náměstí a opět na svou trasu.

Všechny změny ve veřejné dopravě v Liberci v souvislosti s rekonstrukcí kolejiště na Šaldově náměstí najdete na webových stránkách tamního dopravního podniku.

Spustit audio