Už po čtvrté si dnes dali v Železném Brodě sraz umělečtí kováři

29. říjen 2016

Centrem už čtvrtého Železnobrodského kovosochání je rekonstruovaný industriální prostor Kotelna, kde je výstava kovových plastik.

Na volném venkovním prostranství jsou k vidění přímé ukázky kovářského řemesla. Kdo má zájem, může si sám zkusit kovařinu a něco si ukout. Podle zkušeností z předchozích ročníků to nebudou jen děti.

Kromě zkušených mistrů jsou v Železném Brodě i začínající kováři ze Střední uměleckoprůmyslové a Vyšší odborné školy v Turnově a ze středního odborného učiliště v Hubálově.

Nechybí ani jablonecký kovář Jan Nikendey, z Nového Boru pocházející Václav Dvořák, turnovský kovář David Szalay či Ľudovít Strelka. Všichni mají za sebou studia na turnovské šperkárně a jejich hotové kousky jsou mistrovská díla.

Železnobrodské kovosochání 2015

Kromě kovařiny se ale návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program. Až do sedmi hodin se budou střídat popové, rockové a funky kapely, například semilský Hallodrn.

Čeká také divadlo. V 17 hodin to bude Kytička pro Emu, pásmo o Emě Destinové, a po půl osmé to budou Erosenky. Obojí v podání Studia Hamlet.

S nadšením očekávaná bude i večerní ohnivá show Wild Fire.

Spustit audio