Úterní Noční linka: Mají dětské sny platnost i v dospělosti?

3. září 2019

Pamatujete si na své dětské sny? Po čem jste jako děti velmi toužili s ohledem na svoji budoucnost? A měly tyto dětské sny svoji platnost i v době vaší dospělosti? A jaké dětské sny a touhy jste si dokázali splnit? Nebo, podle vás, dětské sny do dospělosti nepatří?

Každý z nás má, nebo měl v průběhu svého života sny a touhy a někteří je také dovedou uskutečňovat. Třeba i ty dětské. Vždyť mnozí podnikatelé postavili svůj podnikatelský plán na svých nesplněných snech, touhách a představách, třeba i těch z dětsví. Mnozí z nás jsme ale bohužel na své dětské touhy už dávno zapomněli a nahradili je důvody, proč se jimi nezabývat. Ale vždyť mít sny znamená přece chtít žít! Nemít sny a po ničem netoužit znamená přežívat. Jak mohu něco získat, když to vlastně vůbec nechci?
A co že to chci? Nejjednodušší způsob, jak to zjistit, je na chvíli se zastavit a zapomenout na realitu, se kterou se denně potýkáme. Zavřít oči a zeptat se sám sebe: "Cože to vlastně chci? Po čem toužím?". Ne vždy ale odpověď přijde hned a cesta za tímto poznáním bývá dlouhá a trnitá. Kdo se na ni ale nevydá, ten nic nenajde a nedojde vytouženého cíle. Tak se pojďme zastavit a třeba na své dětské sny se rozpomenout právě dnes v Noční lince.

autor: zos
Spustit audio