Úterní Noční linka: Jaký byl svět před internetem?

23. červenec 2024

Pojďte s námi zavzpomínat na dobu, kdy svět fungoval bez digitální sítě. Představte si časy, kdy jsme se spoléhali na dopisy, pevné linky a setkání tváří v tvář. 

Jaké to bylo, když jsme si informace vyhledávali v knihách a encyklopediích, a jak jsme se bavili bez online her a sociálních sítí? Jak jste trávili volný čas před příchodem internetu?

Pamatujete si, jak jste se poprvé dozvěděli o internetu? Jaké byly vaše oblíbené způsoby komunikace před érou e-mailů a chatovacích aplikací? Jak jste vyhledávali informace a učili se nové věci bez pomoci internetu?

Jaké byly vaše oblíbené hry a zábavy, když jste byli mladí? Jakým způsobem jste udržovali kontakty s rodinou a přáteli, kteří žili daleko? Jak se změnil váš život s příchodem internetu? Jaké byly výhody a nevýhody života bez internetu? Co si myslíte, že nám internet přinesl dobrého a co naopak nám vzal?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související