Turnovské infocentrum půjde s dobou. Zastupitelé nakonec řekli ano rekonstrukci

1. červen 2017

Informační centrum na náměstí Českého ráje chce rozšířit město Turnov. Mělo by být modernější a odpovídat trendům 21. století. Dohodli se na tom turnovští zastupitelé. I když ne všichni byli pro.

Čím dál větší návštěvnost, malé prostory a zastaralé vybavení. Podle místostarostky Turnova Jany Svobodové z hnutí ANO to jsou důvody, proč by mělo být infocentrum větší a modernější. Se záměrem ale nesouhlasil třeba zastupitel Ivan Kunetka z uskupení Turnov potřebuje změnu.

Starosta Turnova Tomáš Hocke z Nezávislého bloku zastupitele ujistil, že provozovateli restaurace, kterou nedávno podpořila petice občanů, výpověď z nájmu nedal. Majitelka firmy Kateřina Eichlerová potvrdila, že ji dala sama. Našla vhodné prostory v Sobotecké ulici a v těchto dnech se do nich stěhuje. Ovšem se strachem, že přijde o některé zákazníky, protože to budou mít o půl kilometru dál.

Protože už město nemusí řešit problém, co s restaurací, nakonec se většina zastupitelů přiklonila k tomu, aby město nechalo vypracovat projekt přestavby a modernizace infocentra.

Město chce využít na vybudování návštěvnického centra více než dvoumiliónovou dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj. Pokud by ji nezískalo, přiklonilo by se k méně velkorysé přestavbě.

Nové turnovské infocentrum by mělo mít i místo pro video a interaktivní projekce včetně sedacích schodů pro odpočinek turistů
Spustit audio