Turisté mohou v Liberci využít zvýhodněné jízdenky. V nabídce je i víkendová rodinná

3. červenec 2013

Návštěvníci Liberce mohou ušetřit, když si koupí turistické jízdenky na tramvaj. Výhodou pro cizince pak je, že informace na lístcích jsou uvedené také v němčině a angličtině.

„Turistická jízdenka je zajímavá v tom, že vlastně platí na tramvajové lince 2 a 3, to znamená z Lidových sadů do Dolního a Horního Hanychova. Na této tramvajové lince je spousta turistických zajímavostí, takže je to i takové lákadlo pro návštěvníky Liberce, když sem přijedou na návštěvu nebo na dovolenou, tak aby odložili vozidlo a mohli cestovat veřejnou dopravou,“ vysvětluje ředitel libereckého dopravního podniku Luboš Wejnar.

„Jízdenka je buď jednodenní nebo víkendová. Jednodenní stojí 50 korun pro dospělého, 25 korun pro děti. Víkendová je rodinná a stojí 200 korun,“ dodává.

Turistické jízdenky lze koupit na terminálu veřejné dopravy ve Fügnerově ulici, v městském informačním centru na Benešově náměstí a v turistickém informačním centru na konečné tramvaje v Horním Hanychově. Mají je i některé trafiky na trase tramvajové linky.

Spustit audio