Tradičním bramborákem skončila sezóna v areálu Šťastná země v Radvánovicích

25. září 2011

Tradičním Bramborákem skončila letošní sezóna v dětském areálu Šťastná země v Radvánovicích u Turnova. Během ní provozovatelé zdražili placené atrakce. Vysoké ceny už začínají návštěvníkům zatím stále populárního areálu vadit. Zaznamenala to redaktorka Lenka Šumová - včetně toho, že i tak se lidé na bramborových slavnostech bavili.

Erik Černý ze Šťastné země právě vyhlašuje výsledky soutěže o nejlepší bramborový salát. Někteří návštěvníci si ale začínají stěžovat. Výlet do Šťastné země totiž začíná být jen pro bohaté. Přestože se tu totiž platí vstupné, přibývá atrakcí, za které se uvnitř platí navíc a ty letos podražily.

Za ani ne dvouminutovou jízdu na koni dáte 50 korun. Stejná jízda na elektrickém vozítku stojí každé dítě tedy jeho rodiče 60 - pro srovnání v podobném dětském areálu v Německu to je půl eura - tedy ani ne 13 korun. Drahé a ne příliš kvalitní je také občerstvení. Prodávají se hlavně ne příliš zdravá jídla, navíc půllitrová voda bez bublinek stojí 30 korun a na bramborových slavnostech bramborák 40. - na podobných akcích se v okolí přitom běžně prodává za polovinu této částky.

Erik Černý z areálu Štastná země navíc nedává naději na lepší vyhlídky do budoucna. Pověst areálu se tak zlepší až někoho začne zajímat, že zároveň se zdražením se zmenšily i řady čekajících na různé atrakce. Naopak přibylo těch, kteří sem jezdí s heslem - jídlo, pití sebou.

autor: leš
Spustit audio