Technické univerzitě v Liberci se nelíbí fungování klubů na kolejích

17. leden 2013

Kluby na kolejích v libereckém Harcově musejí změnit pravidla provozu, jinak jim dáme výpověď z nájmu. S touto podmínkou přišla Technická univerzita v Liberci, která má na studentských kolejích několik klubů, diskoték a barů.

Chce ale, aby diskotéky, kluby a bary na harcovských kolejích změnily pravidla svého provozu. Pokud tak neučiní, pak teprve by začala univerzita skutečně uvažovat o jejich zavření.

„Těch stížností je řada, ať už ze stran studentů nebo okolních obyvatel. Problém je v tom, že do našich klubů, v rozporu se smluvními podmínkami, chodí děti, které nejsou zletilé a které tam potom tropí nepravosti... Jedna z výtek, které máme je ta že se tam nalévá alkohol mladistvým. Máme to potvrzeno kontrolou Policie České republiky a snažíme se zjednat nápravu.“ říká rektor Technické univerzity profesor Zdeněk Kůs.

Provozovatel klubu Vlak Martin Bauer se brání – alkohol mladistvým v klubu rozhodně nenalévají. „Náš personál má příkaz u lidí, u kterých má podezření, že jsou nezletilí, kontrolovat jejich věk a samozřejmě jim nenalévat.“ říká Bauer.

Problém je podle něj především v tom, že si nezletilí seženou alkohol jinde a do klubu se přijdou bavit až po konzumaci. To ale už policejní kontrola nezjistí.

Spustit audio