Sváteční „déjà vu“ s Českým rozhlasem Liberec

O víkendu se společně s vámi na chvilku vrátíme do období svátků a konce roku. V sobotu a v neděli odpoledne můžete znovu prožít vánoční, silvestrovskou a novoroční atmosféru s naším vysíláním.

Vánoce v sobotu

Ve 14 hodin vás pořad „Daruj srdce“ zavede do liberecké Záchranné stanice Archa. Tam stál velký vánoční strom, na kterém byla zavěšena různá přání v podobě andělů a hvězdiček. Dobrá srdce mají nejenom tamní pracovníci, ale i návštěvníci. Společně například sponzorují vlaštovky a další poraněná divoká zvířata.
Hned potom se můžete těšit na svátečně laděný rozhovor s Helenou Vondráčkovou, proložený jejími oblíbenými vánočními písničkami, vzpomínkami na Vánoce s rodinou i na časy se skupinou Golden Kids.
Šedesát minut po 17. hodině bude patřit slavným filmovým melodiím a hned potom se s Petrem Kumpfe a Davidem Hamrem vydáme k sousedům a budeme spolu s nimi objevovat vánoční tradice v Sasku a Lužici.

Nedělní „znovuvkročení“ do nového roku

Ohlédnutí za posledními hodinami starého a prvními hodinami nového roku začneme ve 14 hodin pozvánkou od Marka Řeháčka a Davida Hamra na retropouť po starých libereckých hospodách a jejich příbězích. Od 15 hodin vás David Hamr vezme do lehce nekorektního Politického kabaretu, který přichystal společně se svým kolegou Milanem Bruclíkem.
V 17 hodin se nechte vtáhnout do melodií ze světových muzikálů a pak už vás vezmeme na Smržovku, kam si Petr Urban pozval své hosty. Silvestrovské pozvání přijali herec Pavel Nový, kurátor jabloneckého Muzea skla a bižuterie Petr Nový, smržovský senzibil Václav Patrman a také manželka Petra Urbana, Inka.

autor: reČRoL
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.