Studenti liberecké školy jsou Ježíškovými vnoučaty, darovali předplatné

1. prosinec 2018
Ježíškova vnoučata - studenti a učitelé Střední odborné školy obchodní v Liberci

Ředitelka, učitelé a studenti Střední odborné školy obchodní v Liberci se stali Ježíškovými vnoučaty, aby společně potěšili pana Jaroslava z Libochovic na Litoměřicku.

Třiadevadesátiletý muž si přál předplatné novin. Na webových stránkách www.jeziskovavnoucata.cz si ho vybrala angličtinářka Veronika Tomanová a ve škole poprosila o pomoc. A ta přišla ve velkém. My jsme byli u počítání peněz. Celkově se vybralo 3 476 korun z potřebných 3 800 korun.

„Jsme malá škola, rádi si navzájem pomáháme. Je rozhodně příjemné, že můžeme pomoct lidem mimo školu,“ říká student Bernard z druhého ročníku, ze svého kapesného přispěl stokorunou. Celkově se zapojilo padesát studentů.

Pan Jaroslav bude dostávat od pondělí do pátku noviny a v balíčku mu studenti a učitelé pošlou podepsanou fotografii.

V rámci projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata můžete stejně jako loni posílat jak věcné dary, tak plnit různé zážitky. V minulém roce začínala Ježíškova vnoučata na třech tisících přání, nakonec se jich splnilo přes 14 tisíc. Kromě dárců se můžou taky hlásit další domovy pro seniory, které chtějí, aby i jejich obyvatelům někdo udělal o Vánocích radost.

Přání ke splnění najdete na stránce jeziskovavnoucata.cz, říká vedoucí projektu a šéfredaktor zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu Martin Ondráček. „Velmi jednoduchým způsobem si lze přání zarezervovat, potom přijde potvrzovací e-mail. Na ten stačí kliknout a pak už dostanete informaci o tom, kde je ten senior, spojíte se s domovem a přání splníte,“ přibližuje projekt.

zdroj: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související