Ježíškova vnoučata vzala seniorku na výlet. Paní Libušce se rozzářily oči

22. listopad 2018

Ježíškova vnoučata obvykle darují jeden dárek, jsou ale i taková, která chtějí potěšit hned několik seniorů. Taková je i slečna Valerie, která vzala na výlet osmaosmdesátiletou Libušku z Liberce.

Valérie Pleskačová z Prahy je Ježíškovo vnouče. Ale ne jen tak ledajaké. Rozhodla se obdarovávat seniory ve velkém. Vybrala si šest babiček a dědečků v pěti domovech. Z Prahy už vyjela například do Sloupu v Čechách nebo do Berouna. V prosinci ji čeká Javorník. Naposledy jela do Liberce. Společně se svou maminkou vyzvedla paní Libuši, která toužila vyrazit na výlet.

Radost, nadšení a sladká tečka v cukrárně

Paní Libušku doprovodila i sociální pracovnice Tereza Štefancová: „Libuška je většinu dne na pokoji, tak byla ráda, že se někam dostane a někoho pozná.“

Ježíškovo vnouče slečna Valérie a paní Libuška si na závěr výletu v cukrárně domluvily další návštěvu

Valérie Pleskačová, která chtěla vzít seniorku do cukrárny a botanické zahrady. Paní Libuše si ale přála jet do osady Bělidlo ve Stráži nad Nisou, kde měli s rodinou chalupu a jezdili tam půl století. „Mám velikou radost, jsem nadšená, dlouho jsem toužila po tom se tam podívat,“ říká seniorka.

Paní Libuška a Ježíškova vnoučata zakončili výlet v cukrárně. Tam si u dortu domluvili další návštěvu.

autor: Lucie Fürstová

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.