Stávka v dopravě zastavila v Libereckém kraji vlaky

16. červen 2011

Už od půlnoci stojí v celém Libereckém kraji stejně jako v celé České republice kvůli stávce odborářů vlaky. Tamní železniční odbory vyjadřují podobně jako jejich kolegové z celé České republiky svůj nesouhlas s politikou vlády.

Dnešní stávka dopravních odborů postihla i Liberecký kraj-až do půlnoci nejezdí vlaky Českých drah. Vlaky společnosti Viamont Regio na trati Kořenov - Harrachov - Szklarska Poreba ale v provozu jsou. Některé spoje Českých drah jsou dnes nahrazeny autobusy.

Stávka dopravních odborů proti vládním reformám zatím v Libereckém kraji žádné vážné komplikace nezpůsobila. V Libereckém kraji se ke čtyřiadvacetihodinové stávce připojili jen železničáři. Městská hromadná doprava v Liberci funguje jako každý všední den.

Na libereckém vlakovém nádraží,kde budou dnes kvůli stávce v dopravě stát vlaky až do dnešní půlnoci, natáčela Ivana Bernáthová.

O změnách v dopravě v Libereckém kraji vás budeme na ČRo Sever průběžně informovat v našem mimořádném vysílání. Pro informace o vlakových spojích můžete volat taky kontaktní centrum Českých drah. Telefonní číslo je 840 112 113.

Spustit audio