Stavba roku Libereckého kraje: Na nominace zbývá týden

Do příští středy 24. května mohou zájemci přihlašovat zajímavé budovy do soutěže s názvem Stavba roku Libereckého kraje. Uzávěrka je za týden v pravé poledne na podatelně krajského úřadu. Vybírat můžou i osobnost architektury v našem kraji.

Hlavní cena je pojmenovaná podle autora stavby horského hotelu a vysílače na Ještědu Karla Hubáčka. Do ní spadají tři kategorie – nejen o nejlepší bytovou stavbu a stavbu občanské vybavenosti, ale třeba i nejlepší rekonstrukci památek a průmyslových a dopravních staveb. Mladí stavbaři nebo architekti mohou získat i ocenění Junior, které je určené pro ty do 30 let.

Hlasujte pro osobnost stavebnictví

Stavbu do soutěže můžou v případě hlavní ceny Karla Hubáčka nominovat architekti nebo projektanti jednotlivých staveb, případně majitelé nemovitostí. Osobnost stavebnictví Libereckého kraje může navrhnout prakticky kdokoliv – jak jednotlivec, tak třeba firma nebo instituce. A lidé budou mít prostor pro rozhodování i po vyhlášení nominací. Na webu soutěže stavbarokulibereckehokraje.cz lidé budou moci jedno vybrané dílo podpořit. Dají mu šanci získat Cenu Sympatie. Tohle hlasování bude probíhat v průběhu letních měsíců.

V předchozím ročníku soutěže Cenu Sympatie vyhrál projekt rekonstrukce silnice třetí třídy mezi Bedřichovem a Hraběticemi.

autor: jch
Spustit audio