Silničáři uzavřeli pro kamiony silnici z Tanvaldu do Harrachova. Napadne až 40 cm sněhu

3. leden 2017

V Libereckém kraji má během úterý napadnout až 40 centimetrů sněhu. Proto se silničáři rozhodli od úterní osmé hodiny ranní pro nákladní dopravu uzavřít úsek silnice č. 10 mezi Tanvaldem a Harrachovem a dál do Polska. Uzavírka potrvá zřejmě až do čtvrtka.

Silnice mezi Tanvaldem a Harrachovem se pro nákladní dopravu uzavírá při každém silnějším sněžení kvůli obavě ze zablokování silnice uvízlým kamionem v kopci. Objízdná trasa pro nákladní dopravu vede přes hraniční přechod v Hrádku nad Nisou.

Už od pondělí je ze stejných důvodů uzavřena pro nákladní dopravu silnice mezi Mníškem a Raspenavou přes Oldřichovské sedlo. Silničáři dále uvažují o zákazu vjezdu nákladních vozidel přes Albrechtický kopec před Frýdlantem.

Čtěte také

Aktuálně na hraničním přechodu v Harrachově hustě sněží. Meteorologové očekávají na severu až 40 centimetrů sněhu čerstvého sněhu. V terénu jsou proto desítky sypačů. Jaká je situace na silnicích popisuje za krajské silničáře Pavel Pospíšil.

„Na hlavních tazích se jezdí v rozbředlém sněhu po chemickém ošetření. Na těch silnicích třetích tříd je to vrstva ujetého sněhu s tím, že během dne očekáváme další sněžení. V dopoledních hodinách se ke sněžení bude přidávat i vítr, takže očekáváme v horských oblastech tvorbu sněhových jazyků,“ řekl Pospíšil. Vozovky mohou také namrzat. Řidiči by proto měli být opatrní na silnici mezi Turnovem a Libercem.

autoři: Ivana Bernáthová , jch
Spustit audio