Setkání u mikrofonu: Fotbal je středobod, říká trenér libereckého Slovanu Pavel Hoftych

Tým moderátorů, kteří pro vás připravují nedělní pořad Setkání u mikrofonu, rozšířil náš „sporťák“ Pavel Petr. A ke svému prvnímu „setkání“ si pozval trenéra FC Slovanu Liberec Pavla Hoftycha, který tým přivedl do evropských pohárů.

A nemohlo to dopadnout jinak, než zabroušením na téma fotbal, ale hlavně na jeho zákulisí. Společně oba Pavlové taky zavzpomínali na svoje úplně první setkání na fotbalovém stadionu U Nisy, kam Pavel Hoftych přišel trénovat ze Spartaku Trnava. Došlo i na hráčskou kariéru trenéra, který začínal v krajském přeboru v ústeckých Neštěmicích, a později odehrál 84 ligových utkání. Hráčské návyky ho neopustily, sám přiznal, že ho občas ještě po zápase bolí nohy tak, jako by ho odehrál.

Moderátorské řady pořadu Setkání u mikrofonu rozšířil Pavel Petr. K prvnímu setkání si pozval Pavla Hoftycha

Byl někdy vtažen do boje tak, že třeba z trenérské lavičky vběhl na hřiště, jako jeho předchůdce Zsolt Hornyák? A jak vnímá sport bez diváků, jak jsme ho v poslední době zažili? Má Pavel Hoftych rád úzký kontakt s fanoušky nebo si drží odstup? A jak vlastně takový fotbalový trenér odpočívá? Poslechněte si rozhovor.

autor: ppe
Spustit audio

Související