Ručně malované látky nebo kalhoty, které ve tmě svítí? Taková byla soutěž Oděv a textil v Liberci

20. září 2019

Desítky originálních módních kolekcí a na dvě stě módních návrhů připravili budoucí oděvní návrháři pro libereckou soutěž Oděv a textil.

Šaty z bublinkové folie, ručně malované látky, ale i oděv z padákoviny nebo kalhoty, které svítí. Své práce na soutěži představili návrháři ze základních a středních škol z celého Česka i ze Slovenska. Soutěž s názvem Oděv a textil má za cíl mladé talenty propagovat a současně prezentovat Liberec jako město textilu.

Soutěž Oděv a textil v Liberci

Na pódiu auly Technické univerzity v Liberci se vystřídala celá řada modelů a modelek v orginálních tematických oděvech. Pro své kolekce připravili složité choreografie.

V kategorii Ženy nosí kalhoty zvítězily Natálie Houlová a Šárka Švecová z Třeboně. Součástí jejich kolekce byly i červené kalhoty, které svítily ve tmě. Porotě v této soutěžní kategorii předsedala módní návrhářka Jitka Klett, která na základě vlastních zkušeností považuje podobné soutěže za skvělý start pro vybudování fungující módní značky.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.