Radí lidem, jak se v obchodech nenechat napálit. V Turnově otevírá poradna ČOI

V Turnově se dnes 1. února poprvé v tomto roce otevírá poradna České obchodní inspekce. Spotřebitelům tam poradí třeba s reklamacemi různých výrobků.

Poradna funguje v sídle obecního živnostenského úřadu ve Skálově ulici v prvním poschodí. Dnes bude otevřená od 10 do 15 hodin. Lidé se tam můžou sejít přímo s pracovníky inspekce. „Čeká je tady pracovník ČOI, který je ochoten jim poradit s problémy, které mají. ČOI má i svou právní službu, k případu je možné poskytnout i právní výklad,“ říká nezávislý starosta Turnova Tomáš Hocke.

Kdy se na poradnu ČOI obrátit?
Můžeme řešit například to, že nám prodávající nabízí výrobky bez návodu, neoznačil zboží cenovkami nebo prodává benzín a naftu, u kterých je podezření, že nejsou kvalitní. Na poradnu se můžeme obrátit i tehdy, pokud máme podezření na padělky.

Poradna bude v Turnově otevřená vždycky jeden den v kalendářním měsíci. Na jaře to bude 1. březen, 5. duben a 3. květen. Vždy půjde o první středu v měsíci. Termíny na léto a podzim můžete najít i na webu České obchodní inspekce.

Poradna ČOI je i v krajském Liberci

Poradna ČOI je také v Liberci na náměstí Dr. Edvarda Beneše, otevřeno má od pondělí do pátku dopoledne a částečně i odpoledne. V Jablonci nad Nisou funguje poradna vždy v úterý zhruba jednou za čtrnáct dní. V Semilech je v provozu pravidelně ve čtvrtek – a to každý lichý čtvrtek v měsíci. Česká Lípa nabízí poradnu každou sudou středu v měsíci.

autor: jch
Spustit audio