Řada lidí dostala k vánocům pod stromek živý dárek. Jaké zvíře bylo letošním vánočním hitem?

29. prosinec 2014

Trendem doby je mít doma v městském bytě co nejvíce přírody. Například květiny, bylinky v truhlíku na okně a k tomu také i nějakého domácího mazlíka. Zvířátko našly pod vánočním stromkem zejména děti, které si ho velice často k vánocům přejí. Jaké nejčastěji?

Jak řekla manažerka liberecké prodejny Zvěrokruh Stanislava Masná, živé dárky se letos nakupovaly hodně - nejvíce morčata, malí králíci a křečci.

Lidé si odnášejí s každým zvířetem domů nejen klec nebo terárium a speciální krmení, ale také podrobný návod, jak se o nového domácího mazlíčka starat.

Králík zakrslý nebo Teddy králíček se v poslední době staly podle Stanislavy taky velice oblíbenými dárky. Výhodou je, že se prodávají už naočkovaní.

V obchodech se zvířaty jde taky na odbyt hodně křečků. Pro děti ale Stanislava Masná spíš doporučuje bílého potkana.

Pod vánočním stromkem taky leckdo z nás našel andulky a korely, které se naučí snadno mluvit a stávají se milým společníkem zejména pro osamělé lidi.

Co se týká psů a koček, obchod propagoval útulek v Krásném Lese, aby svůj nový domov našlo v době, kdy jsou lidé naklonění dělat dobré skutky, co nejvíce opuštěných zvířat.

Spustit audio