Prostě jez – běžeckou kuchařku křtili v Liberci. Recepty dodalo 13 úspěšných běžců

3. leden 2018 09:50

Liberecká běžkyně a blogerka Eva Fryšarová společně s Edou Kožušníkem připravili novou knihu. Zdravá kuchařka s názvem Prostě jez má za sebou hned dva křty, jeden z nich byl v Liberci. Recepty známých sportovců provázejí fotografie a běžecké rady. Kniha volně navazuje na prvotinu Prostě běž!

„Běhání a jídlo k sobě patří, proto běžecká kuchařka,“ vysvětluje běžkyně a spisovatelka Eva Fryšarová. Recepty navíc mají svůj příběh, pocházejí od zajímavých lidí. „Oslovili jsme celkem třináct nadšených běžců a běžkyň, spousta z nich jsou blogeři, spojuje nás láska k běhání i jídlu.“

Filozofie je taková, že když člověk sportuje a v jeho životě převažuje zdravý, vyvážený a pestrý jídelníček, nevadí, když si občas dá i čokoládové muffiny – třeba jako odměnu po povedeném závodě.
Eva Fryšarová

Knížka prozradí čtenářům – běžcům, jak jíst před výkonem, ale nejen to. „Dodáváme, že je to značně individuální záležitost a každý si musí vyzkoušet sám na sobě, co mu nejvíc vyhovuje,“ popisuje Fryšarová. Banánové sušenky, hummus z pečených paprik nebo mrkvové hvězdičky – to jsou jen některé z receptů nové běžecké kuchařky.

Křest nové běžecké kuchařky, kterou psala s Edou Kožušníkem i liberecká autorka

Autoři běžecké kuchařky věnovali 10 000 korun centru Anabell, které pomáhá lidem s poruchami příjmu potravy.

Prostě jez. Takto vypadá titulní strana nové běžecké kuchařky
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio