Příznivci libereckého primátora svolávají demonstraci

5. duben 2011

Příznivci libereckého primátora Jana Korytáře svolávají na dnešek demonstraci . Dělají to prostřednictvím emailů, facebooku a vylepených oznámení. Chtějí tak vyslovit nesouhlas se snahou bývalých koaličních partnerů hnutí Změna pro Liberec odvolat primátora.

Zástupci dříve koaličních stran ČSSD, Liberec občanům, Unie pro sport a zdraví a také opozičních Věcí veřejných vydali už v neděli společné prohlášení, v němž. další jednání o politické podpoře Změny pro Liberec vedené Janem Korytářem podmiňují primátorovou rezignací. Sociální demokraté navíc sbírají podpisy zastupitelů kvůli svolání mimořádného zastupitelstva s jediným bodem programu - odvolání primátora. Jestli už souhlas potřebné třetiny zastupitelů získali, mají oznámit 5. dubna v 10 hodin.Změna pro Liberec zase vyzvala své bývalé koaliční partnery,aby se distancovali od budoucí spolupráce s ODS. Místopředsedovi ČSSD Jiřímu Dienstbierovi, který přijel mimořádně do Liberce, ale v pondělí liberečtí sociální demokraté řekli, že s ODS nepočítají.

ČRo Sever vám dnes bude celý den nabízet živé vstupy s informacemi o jednání bývalých koaličních partnerů i ze shromáždění před libereckým magistrátem. A zajímá nás taky, co si o dění na liberecké radnici myslíte vy.

Otázky můžete už teď SMSkovat na číslo 736 30 40 30 - na začátku textovky napište heslo SEVER. Službu SMS provozuje ATS Praha, s. r. o. Cena jedné SMS zprávy je podle vašeho tarifu. Můžete taky psát na facebook Českého rozhlasu Sever nebo poslat mail na adresu produkce@sever.rozhlas.cz.

Spustit audio