Přispěním do Sbírky potravin pomůžete třeba opuštěným seniorům nebo matkám samoživitelkám

Lidé v celém Česku se v sobotu můžou zapojit do Sbírky potravin. Nákupem drogistického zboží nebo trvanlivého jídla pomohou například lidem v nouzi nebo dětem v dětských domovech.

Dobrovolníci budou dary přebírat ve stovkách supermarketů a na pobočkách drogerií od rána do osmnácti hodin. V Libereckém kraji jsou do projektu zapojeny obchody v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Novém Boru, Mimoni, Turnově a v Jilemnici. Jejich seznam si lidé můžou najít na stránkách Sbírky potravin.

Národní potravinová sbírka ve Vlašimi

 „V prodejnách budou dobrovolníci viditelně označení zelenou zástěrou s logem sbírky. Ti budou distribuovat letáky se seznamem potravin. Dárce si podle seznamu vybere, to co chce darovat, na pokladně to zaplatí a za pokladnou to odevzdá dobrovolníkům,“ popsal postup při darování tiskový mluvčí Sbírky potravin Miroslav Dinga. Až do 3. prosince mohou lidé přispět také online nákupem ve vybraných e-shopech.

Dary poputují do potravinových bank. Odtud ho do dvou dnů začnou rozvážet neziskové organizace třeba opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova nebo lidem s psychickým a tělesným postižením. V jarním kole sbírky lidé darovali přes 230 tun zboží.

autoři: vsr , mib
Spustit audio

Související