Přemysl Sobotka je zklamán z výsledku voleb. Doufal ve druhé kolo

12. leden 2013

Prezidentský kandidát ODS Přemysl Sobotka je z průběžných výsledků prezidentské volby zklamán. Voličům vzkázal, aby dali přednost pravici před levicí.

„Samozřejmě jsem zklamán, to nezastírám. V součtu s panem Schwarzenbergem je tady zhruba 20 procent pravicových voličů, pokud můžeme pana Schwarzenberga brát jako pravicového kandidáta, a rozložila se síla podle posledního mediálního obrazu, ale někteří se báli, aby hlasy úplně nepropadly,“ řekl Sobotka.

Do druhého kola by Sobotka podpořil Karla Schwarzenberga. Do jeho štábu v centru Prahy odpoledne zamíří také předseda ODS Petr Nečas a další stranické špičky.

Kandidát ODS na prezidenta Přemysl Sobotka přišel do volebního štábu v centru Prahy dobře naladěn. Nejprve věřil v postup do druhého kola.

„Tak cítím se dobře, proč bych měl mít nějaké deprese nebo naopak euforie, uvidíme, až se to sečte kolem páté hodiny. A doufám pevně, že výsledek bude pozitivní, to znamená druhé kolo,“ prohlásil Sobotka.

Přemysl Sobotka sleduje výsledky prezidentských voleb na oblastním sdružení ODS v Praze. Jeho prezidentská kampaň stála více než patnáct milionů korun.

autoři: ČRo , mta , msp , ak
Spustit audio