Požár ve Vratislavicích připravil čtyři rodiny o střechu nad hlavou

23. prosinec 2005

Typický vánoční požár připravil dnes o střechu nad hlavou čtyři rodiny v Liberci-Vratislavicích nad Nisou. V bytě starší nájemnice se oheň rozhořel okolo deváté hodiny a hasiči ho likvidovali zhruba tři hodiny. Dům stojí u frekventované silnice z Liberce do Jablonce nad Nisou a policisté proto museli na čas odklonit dopravu.

"Požár byl nahlášen okolo čtvrt na deset. Jednalo se o požár bytu, který se rozšířil do dvou okolních bytů a ještě jednoho o patro výš. Příčinou požáru je vánoční svíčka," řekl o podrobnostech likvidace požáru velitel zasahujících hasičů kapitán Zbyněk Fetr.

Oheň zlikvidoval podstatnou část druhého podlaží a střechy. Škoda na domě přesáhne milion korun. V nepoškozené části objektu zůstane jedna rodina.

Kde stráví svátky ostatní čtyři rodiny, řekl Českému rozhlasu tajemník liberecké městské části Vratislavice Libor Rygál: "Čtyři rodiny musí strávit svátky u svých příbuzných a dětí. Jedna z těchto rodin dostala sociální zázemí od města Liberec v bytě v Kateřinkách, dostává i sociální výpomoc. Paní, v jejímž bytě požár vypukl, půjde ke své dceři."

autor: Martina Hejduková
Spustit audio