Potkat Samkovou nebo dres podepsaný od Jágra? Obojí na turnaji pro Filípka

30. květen 2018

Na našich webových stránkách jsme vás už informovali o florbalovém charitativním turnaji, který 1. a 2. června pomůže ve sportovní hale v Benátkách nad Jizerou sedmiletému Filípkovi Sršňovi. Chlapec je po dětské mozkové obrně a potřebuje minimálně dvakrát ročně absolvovat drahou léčbu v Klimkovicích.

Za jednu rodina zaplatí padesát tisíc korun. K tomu může pomoci i dražba sportovních relikvií doprovázející akci. Nabídne přímo na místě skutečné skvosty.

Výtěžek dražby půjde na léčbu Filípka Sršně

„Třeba pohár za vítězství na Barum Rally od automobilového jezdce Jana Kopeckého, hokejové dresy podepsané od Jaromíra Jágra a Petra Nedvěda nebo z NHL od Dmitrije Jaškina. Z těch fotbalových bude na prvním místě dres AS Řím od Edina Džeka a třeba také gólmanský od bývalého libereckého brankáře Ondřeje Koláře,“ popisuje jen část letošních „úlovků“ hlavní organizátor akce a sportovní redaktor Českého rozhlasu Liberec Pavel Petr. Netroufne si přitom říct, kolik by právě dražba mohla vynést.

Charitativní turnaj pořádá sporťák Pavel Petr

Loni se až na 67 tisíc vyšplhala cena za dres Barcelony podepsaný trojicí Messi, Neymar, Suarer. „A mimochodem, nebráníme se ani dalším přírůstkům do dražby,“ říká Pavel Petr. Dražit se bude po oba turnajové dny.

Charitativního turnaje se zúčastní i sportovní hvězdy, například olympioničky Eva Samková a Karolína Erbanová.

autoři: Lucie Fürstová , Jaroslava Mannová , mib
Spustit audio

Související

  • Florbal pomůže sedmiletému Filípkovi

    Sport není jen boj o body. Může i pomáhat. 1. a 2. června ve sportovní hale v Benátkách nad Jizerou se bude hrát pro sedmiletého Filípka Sršně, který trpí dětskou obrnou.

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.