Poprvé na společném tréninku na můstku v Lomnici nad Popelkou. Byli jsme tam taky

30. květen 2020 10:00

Čeští skokani na lyžích se poprvé sešli ke společnému tréninku pod vedením nového trenéra Františka Vaculíka. Vydejte se tam spolu s naším redaktorem Pavlem Petrem také.

Poprvé společně se v přípravě na novou sezónu sešli skokani na lyžích. V Lomnici nad Popelkou zvládli pod vedením nového reprezentačního trenéra Františka Vaculíka první skoky na malém můstku. Zatím se totiž věnovali hlavně fyzické přípravě.

Trenér František Vaculík (s vlajkou) a skokan Roman Koudelka

„Dneska budeme skákat víc pro radost, aby vás to bavilo,“ uvedl první skokanský společný trénink nový reprezentační trenér František Vaculík. Po individuální a hlavně fyzické přípravě už pak pozorně sledoval úvodní skoky sezóny.

Na lomnickém můstku je absolvovali a také okomentovali i Filip Sakala s Vojtěchem Štursou. Jen nejlepší z českých skokanů Roman Koudelka zatím zůstal jen pod můstkem. Vydá se na něj až v červnu. „Já jsem měl teď docela drill v posilovně, nohy hodně bolely, ale už to je lepší,“ vysvětlil.

Turnovský rodák, skokan na lyžích, Roman Koudleka při rozhovoru se sportovním redaktorem Pavlem Petrem

České reprezentanty čeká také kondiční soustředění v Harrachově a vracet se budou znovu do Lomnice. Ještě před úvodními závody letní sezóny. „Ke konci června jsou první domácí závody ve Frenštátě a Rožnově,“ dodal trenér František Vaculík na startu nové sezóny reprezentačního týmu skokanů na lyžích.

autor: ppe
Spustit audio

Související