Střelnice v Manušicích znovu ožila. Na Grand Prix Česká Lípa přijelo na 120 závodníků

První střelecký turnaj po koronavirové pauze přilákal na manušickou střelnici na Českolipsku týmy z celé republiky, včetně pražského Olympu a plzeňské Dukly. Na 25. ročníku Grand Prix Česká Lípa střílel také olympijský vítěz ze Soulu Miroslav Varga. Turnaj se konal za dodržení předepsaných hygienických opatření. 

„Jsou to takové první závody, takže máme plnou kapacitu střelnice. Střílíme od rána do večera, máme tady nějakých sto dvacet závodníků,“ popsal turnaj předseda manušického Sportovního střeleckého klubu Aleš Stupka. Těšilo ho, že mezi účastníky mohl přivítat také jednu legendu – devětapadesátiletého Miroslava Vargu. Střílel šedesát ran v leže. Tedy svou parádní disciplínu.

Mezi závodníky byl i olympionik Miroslav Varga, který přivezl zlato ze Soulu

„Mám předběžný odhad, že se to pohybuje kolem pěti set devadesáti bodů. Plus mínus jeden dva body. Je to asi z šedesáti ran deset devítek, jinak samé deítky,“ mohl se v průběhu závodu pochlubit olympijský vítěz ze Soulu Miroslav Varga.

Ovšem tradičně velké zastoupení měl v soutěži také domácí pořádající klub. Spokojeni mohli být se svými výkony třeba patnáctiletá Karolína Martínková a stejně starý Jakub Němec. Ten střílel malorážkou šedesát ran v leže, ještě před zveřejněním výsledků odhadoval kolem pěti set sedmdesáti bodů. To vyhodnotil jako svůj průměrný výkon. Karolína Martínková pak ve stejné disciplíně nastřílela pět set osmdesát sedm z šesti set bodů, čímž si zvýšila svůj dosavadní osobní rekord.

Na Grand Prix Česká Lípa 2020 natáčel sportovní redaktor Pavel Petr

Samotné závody se uskutečnily ještě ve zvláštním režimu. Nikomu to nevadilo. Hlavně, že se vůbec konaly. „Samozřejmě to omezilo celý závod, ale doufám, že to neomezilo atmosféru. Jsou  místa, která nejsou přístupná. Nemůžeme mít občerstvení pro závodníky, nemůžou využívat šaten, musí odstřílet a odjet, aby se tady nenashromáždil ten maximální počet, který je povolený. Musí samozřejmě mimo stav používat roušky, všem jsme dali dezinfekci rukou. Takže ta omezení, která jsou daná vládou a ministerstvy,“popsal nutná opatření Aleš Stupka. Další významnou akci klub připravuje na srpen, kdy se uskuteční tradiční Memoriál Libora Kůrky.

autoři: ppe , reČRoL
Spustit audio

Související