Pondělní Noční linka: Poskytovali jste někdy první pomoc? Uměli byste to?

13. září 2021

Zvládnete základy první pomoci a už jste je uplatnili v životě? Zasahovali jste při nějaké nehodě nebo úrazu? Možná jste v pudu sebezáchovy zachránili sami sebe? Pomohl někdo vám, poskytl vám první pomoc? Byli jste členy Českého červeného kříže? Pokud ano, co vám to dalo? Kdo vás naučil základům první pomoci?

Léto je na úrazy všeho druhu bohaté. Nikdy nevíme, co se nám může přihodit a jak nás to může "vyřadit" ze života. Drobnější úrazy má za sebou určitě každý z nás, ale jsou i úrazy, kdy jde o minuty a záchranu lidského života.

Možná jste to zažili na vlastní kůži a nebo jste při takovém úrazu či zdravotní komplikaci byli a snažili se pomoci.

O tom budou příběhy dnešní Noční linky. Ocitli jste se v situaci, kdy jste se museli rychle rozhodnout a jak to dopadlo? Vaše příběhy si rád vyslechne moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.