Plán hokejistů na MS je jasný. Nepustit Nory do vedení

Až v přípravném zápase v Chomutově ukončili hokejisté Norska tříleté střelecké trápení proti českému týmu. Na mistrovství světa ale mohou být Norové o poznání nebezpečnější. Už dnes 11. května v 16:15 nastoupí proti českému výběru do zápasu o další body do tabulky pařížské skupiny.

„Nesmíme se bláznit a pouštět se do bezhlavých útoků. Musíme hrát dobře zezadu a do útoku něco vymyslíme, nějaké góly dáme. Hlavně je nesmíme dostávat, protože pak to tyhle týmy zatáhnou, musí se jít do plných a mohlo by to být těžké,“ nebojí se Michal Řepík o útočnou potenci českého týmu.

V přípravě Češi přehráli Nory dvakrát s přehledem, ale je několik důvodů, proč by to mělo být dnes v hale Bercy jinak.

„V přípravě to bylo menší hřiště a Norové ještě neměli svou první lajnu, která rozhoduje zápasy. Bude na nás, abychom se líp připravili na začátek. Bude to hlavně o naší hře, chceme začít o hodně lépe, než jsme začali s Kanadou a Finskem. Dohánět skóre není jednoduché a mohlo by se nám to vymstít,“ upozorňuje asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Český tým nastoupí do zápasu ještě bez Vladimíra Sobotky, který prošel v St. Louis zdravotní prohlídkou a tým doplní až zítra.

Další zajímavosti o tom, že na celém šampionátu máme nejproduktivnější obránce, čtěte na zpravodajském portálu Českého rozhlasu iROZHLAS.cz.

autor: vman
Spustit audio