Objevte kouzlo Jizerských hor z koňského sedla

4. červenec 2019

Každý, kdo si chce užít nějaký netradiční zážitek, má v dnešní době velký výběr. Nemusí jít ale vždy o šílené, adrenalinem nabité věci. Co třeba takový výlet do přírody Jizerských hor a houpavý pohyb koňského hřbetu?

Kdo by neznal citát, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Na vlastní kůži se o jeho pravdivosti můžete přesvědčit poměrně jednoduše. Stačí navštívit některou z jízdáren, a pokud se stejně jako náš redaktor Jaroslav Hoření vydáte do Turistické jízdárny na Prezidentské chatě v Jizerských horách, budete to mít o to jednodušší.

Redaktor Jaroslav Hoření se z vyjížďky vrátil nejen celý, ale také nadšený, a dokonce se prý chystá na několikadenní výlet v koňském sedle.

„Nejlepší je si termín telefonicky rezervovat dopředu, protože zájem je docela veliký. A potom už stačí jenom přijet, nasednout na osedlaného koně a jet na projížďku,“ říká Martin Häckl, majitel jízdárny v Janově nad Nisou. Pokud jde ale o děti nebo nezkušené jezdce, nemusíte se bát. V takových případech jsou koně vedeni vodiči a také délka projížďky závisí na domluvě, od půlhodinové projížďky až po celodenní a vícedenní výlety. „Máme tu opravdu hodné a klidné koně, na kterých se mohou poklidně svézt i začátečníci,“ dodává Martin Häckl.

autoři: Jaroslav Hoření ,
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.