Objetí i dárky. Českolipské maminky jako Ježíškova vnoučata nadělovaly seniorům v Novém Boru

Maminky z rodinného centra Slůně v České Lípě uspořádaly sbírku a vybraly mezi sebou 29 tisíc korun. Staly se už podruhé Ježíškovými vnoučaty a vyplnily vánoční přání seniorům v Novém Boru. Krásně zabalené dárky předaly u ozdobeného vánočního stromečku, nechybělo ani cukroví, které napekly a přinesly.

Ručně vyrobené dřevěné kuželky, pyžama nebo bonboniéry. To je jen část ze záplavy dárků, které dostali od Ježíškových vnoučat babičky a dědečkové ze Senior centra v Novém Boru. Jakou měli radost, si poslechněte v reportáži redaktorky Lucie Fürstové.

Například paní Anna si původně chtěla nechat rozbalení dárku až na Štědrý den, ale nakonec ho rozbalila už při nadělování Ježíškových vnoučat. Přála si ložní povlečení. „Je překrásné,“ zhodnotila se slzami dojetí v očích.

Letos se přidalo víc než 40 dalších maminek

„V prvním ročníku se dalo dohromady šestaosmdesát maminek a vybrali jsme přes patnáct tisíc korun, letos nás bylo už sto čtrnáct,“ říká Iva Kovandová z Rodinného centra Slůně v České Lípě.

Babičky a dědečky potěšila i ručně vyráběná přání

Jsem dojatá, ten projekt je velkolepý a úžasný pro naše klienty i pro nás samotné.
Andrea Málková, ředitelka Centra seniorů Nový Bor

Senior centrum dostalo ještě jeden nečekaný dárek – vyvýšený zahradní záhon a gril, na kterém budou moct v létě všichni společně grilovat.

Do charitativního projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata se můžete zapojit i vy. Víc informací najdete na webových stránkách jeziskovavnoucata.cz.

Maminky z České Lípy se staly Ježíškovými vnoučaty už vloni, letos jich přibylo
autor: Lucie Fürstová

Související