Nová posila Bílých Tygrů? Radan Lenc z Mladé Boleslavi

Liberečtí Bílí Tygři posilují útočnou sílu. Jejich dres v nové sezóně oblékne hokejový útočník Radan Lenc. Pod Ještěd přichází šestadvacetiletý forvard s reprezentačními zkušenostmi z nedaleké Mladé Boleslavi.

„Za tím stojí asi nový impuls, cítil jsem, že bych potřeboval změnu a hledal jsem rozumnou cestu,“ prozradil Radan Lenc. Jenže mezi tábory fanoušků obou klubů panuje rivalita. Ti boleslavští nesou jeho odchod těžko.

Odsouzení i pochopení

„Vidím to z pohledu hráče, ne z pohledu hokejové rivality. Rozhodoval jsem se podle toho, jak to v klubech vypadá a funguje a ve finále v tom nehrály roli peníze.“ I finance jsou ale důležité. Hokejová kariéra není tak dlouhá. Hráči se musí zabezpečit pro dobu, kdy už výstroj oblékat nebudou. „Spousta lidí mě za to odsuzuje, spousta lidí mě chápe, ale ve finále je to můj život a můžu dělat, co chci,“ říká hráč.

Radan Lenc se svým velkým kamarádem, gólmanem Romanem Willem

Přijďte na rozlučku, zvou své fanoušky Bílí Tygři

Bílí Tygři děkují svým fanouškům za podporu, to stejné udělají 29. března v liberecké Home Credit Areně

Po vyřazení ve čtvrtfinále play-off se hokejisté Liberce dnes 29. března od 16 hodin rozloučí v aréně s fanoušky, kteří se budoumít možnost podívat se do libereckého hokejového „zákulisí“.

Osobní nadšení pomůže i týmu

Ve středočeském klubu hrával společně s Tomášem Hykou a Pavlem Musilem. První jmenovaný se ale vydal do zámoří. S druhým v uplynulé sezóně už moc v závěru ani nehrál. Přesvědčil ho trenér Filip Pešán. Slyšel také o velmi dobré práci s mládeží v libereckém klubu nebo péči o hráče. V kariéře se chce zase o krok posunout. „Hokej mě hlavně baví. Ty tréninky. Věřím, že při osobním zlepšování se můžu pomáhat i týmu, to je to, co mě naplňuje,“ uzavírá povídání na téma nového angažmá hokejový útočník Bílých Tygrů Radan Lenc.

autor: Pavel Petr
Spustit audio