Zelené smoothie plné vitamínů
„Střídmost je láska k vlastnímu zdraví,“ praví moudrý citát a my se toho v receptu dnešního Apetýtu budeme držet.
Vitamíny nabité nápoje jsou v předjaří vhodnou variantou, jak jednoduše a chutně doplnit vitamíny. Recept Apetýtu nabídne zelené smoothie.
Budete potřebovat:
- 3 banány nakrájené na kolečka, které necháte přes noc v mrazícím boxu
- 1 cm oloupaného zázvoru
- 30 g mladých lístků kopřiv
- 10 g lístků pampelišky
- 30 g lístků bršlice kozí noha
- 2 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 l kokosového nebo mandlového mléka (případně použijte ovesné, sojové nebo bezlaktózové)
Postup:
- Všechny suroviny rozmixujeme v mixéru do velmi jemné konzistence.
- Každou porci si můžeme rozdělit na dvě části a popíjet k snídani a potom k večeři.
Dávka chutných vitamínů a tolik opěvovaných zelených potravin udělá dobře vaší imunitě a bude bojovat i proti jarní únavě.
Související
-
Tři tipy na čajové směsi. Vyzkoušejte!
Začal březen. Český název tohoto měsíce se odvozuje od březosti samic zvířat. Druhý výklad odkazuje na rašení bříz.
-
Smoothie podle Denisy Cziglové
Apetýtové recepty zavítají do Kuchyně bez cukru a masa za Denisou Cziglovou, která na svém blogu Food Therapy by Denisa sdílí svůj životní příběh i recepty.
-
Bylinkové máslo
Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.