Nablýskané karosérie a rekord - takové bylo setkání aut značky Porsche v Liberci

5. září 2015

Sto šedesát vozů značky Porsche se v sobotu (5. 9.) sjelo na 22. setkání majitelů těchto rychlých aut do libereckého Vesce. Od historických modelů 356 až po zánovní a asi nejslavnější modely 911. Jejich majitelé přijeli oslavit 140. výročí narození rodáka z Vratislavic, geniálního konstruktéra Ferdinanda Porsche. Až dosud byl rekord 151 vozů značky Porche.

Celkem se ale do sportovního areálu ve Vesci sjelo dokonce tři sta sportovních a závodních automobilů. „K letošnímu setkání se připojilo několik dalších automobilových klubů nejen z Liberecka. A tak tu nechybí ani značky Ferrari, BMW a řada dalších. Je tu i Jiří Moskal s legendární dakarskou liazkou,“ řekl prezident pořádajícího Porsche Classic Clubu Česká republika Milan Bumba.

Auta se předvedla při ukázkových jízdách, nechyběla autogramiáda závodníků ani burza dílů. Ukázala se tu také stovka motocyklů československé výroby a odstartovala rovněž padesátikilometrová turistická rallye po stopách Ferdinanda Porsche.

Organizátoři připravili i podívanou i na neděli - naleštěná porche i další známé vozy se předvedou před libereckou radnicí do 10 do 12 hodin.

Ve vratislavickém kulturním centru 101010 je také otevřena až do 15. září výstava obrazů Porsche art.

Spustit audio