Na zahradnickém učilišti v Liberci chybí žáci, o rostliny tak pečují hlavně učitelky

24. březen 2021 11:08

Během třetí vlny pandemie koronaviru v Česku řeší ve školním zahradnictví v Liberci druhou vlnu paprik. Právě teď je jejich období. Stejně jako jarních květin, bylin a zeleniny. O sazenice se ale ve sklenících Střední odborné školy v Liberci nemá téměř kdo starat. Chybějí tam desítky žáků, kteří jsou na distanční výuce. O rostliny tak pečují především učitelky. A občas studenti, kteří tam mohou na individuální konzultace.

„Určitě jsem ráda, člověk se aspoň přiučí, a jelikož jsem ve třeťáku, tak je to fakt důležité,“ odpověděla jedna z oslovených žákyň na dotaz, jestli je ráda za možnost chodit do školy. Druhá z oslovených prý doufá, že se ještě do konce roku škola otevře.

O jarní rostliny pečují na zahradnické škole v Liberci hlavně učitelky, žáci musí být doma

Zahradnictví v libereckém učilišti nabízí jarní sortiment lidem z celého města. Naštěstí se díky pracovnímu nasazení učitelek podařilo vypěstovat všechno to, co obvykle. Horší ale je, že praxe může podle ředitele učiliště Milana Adamce chybět žákům u zkoušek a pak i v budoucím zaměstnání.

Čtěte také

„To je velký problém, protože ty týdny nám běží jeden za druhým a blíží se nám termín závěrečných zkoušek. Věříme, že alespoň v průběhu dubna se nám žáci vrátí a budeme se moct připravit na to, aby zkoušky proběhly,“ přiblížil ředitel školy. Zkoušky podle něj budou až na konci června, v nejzazším možném termínu tak, aby měli žáci co nejvíc času na přípravu.

autoři: sas , reČRoL
Spustit audio

Související