Na začátku kariéry jsem prožil v rádiu krásná léta, vzpomíná Jaromír Bosák

15. květen 2018

Sportovní komentátor a novinář Jaromír Bosák byl hostem vysílání Českého rozhlasu Liberec. Jeho jméno je neodmyslitelně spojováno s fotbalem a Českou televizí. Novinářskou kariéru ale začínal v rozhlase a na ty časy rád vzpomíná.

Na jaře se opravdu nenudí, vrcholí fotbalová liga a mistrovství světa je na spadnutí. „Jaro je pracovní, je toho až moc. Blíží se mistrovství světa ve fotbale, končí ligová soutěž, pohárové soutěže. K tomu mám v České televizi svůj vlastní pořad na svém YouTube kanálu, každý týden dvacetiminutový rozhovor,“ říká sportovní komentátor.  

V rádiu prožil krásná léta na začátku kariéry

Svou novinářskou kariéru začínal jako speaker v rádiu. „Rádio jsem měl vždycky rád a mám ho rád pořád. Trošku mě mrzí, že na něj nemám čas, ve smyslu pracovním. Zároveň musím říct, že jsem prožil krásná léta díky tomu začátku, protože my jsme hráli bez playlistů, bez mašin, které nám určovali, kdy se co má hrát,“ vzpomíná Jaromír Bosák a pokračuje: „Bylo to čistě na nás, na improvizaci a na tom jakou měl člověk náladu a co zrovna chtěl posluchačům říct, takže v tom to bylo svobodné a velmi příjemné. My jsme se vlastně učili rádio dělat za pochodu, což taky nebylo úplně marný.“

V Liberci má kamaráda – Ladislava Hampla

První role Ladislava Hampla? Když na scéně divadla v Liberci běžel pro prádlo

Liberecký rodák, herec Ladislav Hampl byl speciálním hostem Dopoledne pod Ještědem 2. listopadu, kdy Český rozhlas Liberec slavil 1. narozeniny

Na Králově háji v Liberci ještě dnes stojí branky, do kterých jako malý kluk na malém plácku se svou partou střílel góly. O tom, že se liberecký rodák a fanoušek fotbalu Ladislav Hampl stane hercem, rozhodla první malá role v libereckém divadle, kdy jen přeběhl po scéně a u toho si pískal.

Na Liberec vzpomíná hlavně ve spojitosti s fotbalem, ale jezdí sem i za svým dobrým kamarádem a spoluhráčem z Real Top Praha. „Těch vzpomínek je milion, jezdím tam často na fotbal na stadion Slovanu a zároveň jsme tam byli a zase budeme hrát ve Vratislavicích s Realem Top Praha. Já jsem v Liberci opravdu často, navíc tam mám velmi dobrého kamaráda, herce Láďu Hampla, výrazného libereckého patriota. Takže já na Liberec vlastně nemůžu říct vůbec nic špatného,“ uzavírá s úsměvem Bosák.   

autoři: Tomáš Beneš , Tomáš Hanzl

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka