První role Ladislava Hampla? Když na scéně divadla v Liberci běžel pro prádlo

22. listopad 2017

Na Králově háji v Liberci ještě dnes stojí branky, do kterých jako malý kluk na malém plácku se svou partou střílel góly. O tom, že se liberecký rodák a fanoušek fotbalu Ladislav Hampl stane hercem, rozhodla první malá role v libereckém divadle, kdy jen přeběhl po scéně a u toho si pískal.

„Byla to role malého chlapce, který jen tak přeběhne scénu, sundá prádlo, píská si, a zase zmizí.  Od té doby mě to začalo neuvěřitelně bavit, že jsem u toho nakonec zůstal,“ vzpomíná herec, který začínal v libereckém divadle F. X. Šaldy a později prošel pražskými divadly Na zábradlí, Rokoko.

V záporné roli se Ladislav Hampl objevil ve filmu Bolero nebo ve snímku Pohádky pro Emu. Samostatnou kapitolou je dlouhá řada seriálů jako například Vyprávěj, Okresní přebor, Kriminálka Anděl nebo Ohnivý kuře. Zahrál si taky v pohádce O království z nudlí a štěstí bez konce.

Vášnivý fotbalista a fanoušek Slovanu

Vedle hereckého kumštu je pro Ladislava Hampla velkou vášní fotbal. A protože pochází z Liberce, jeho oblíbeným klubem je Slovan Liberec. „Letos slavím čtvrtstoletí chození na stadion. Když mám čas, jezdím fandit i do zahraničí,“ dodává sympatický fotbalový nadšenec. Hampl se fotbalu věnuje i aktivně, obléká dres fotbalového klubu Real Top Praha, v jehož mančaftu můžeme najít známé osobnosti.

„Výtěžek ze vstupného věnujeme na charitu, letos v létě jsme hráli ve Vratislavicích utkání proti Jiskře a vybralo se hodně pro Lukáška. Zatím se nám za tu dobu podařilo vybrat neuvěřitelných 15 milionů,“ netají svou radost herec, který nadšení pro fotbal zúročil v představení Sudí. Jak se mu to podařilo, můžete posoudit v pražském divadle Rubín, kde hraje fotbalového rozhodčího.

Herec Ladislav Hampl byl milým hostem vysílání ve čtvrtek 2. listopadu. Moderování se v ten den ujala s Ivetou Kalátovou i Marcela Augustová

autor: Iveta Kalátová | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.