MHD v Liberci a Jablonci o prázdninách: Na co si dát pozor?

O prázdninách se mění jízdní řády hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou i v krajském Liberci. Kvůli uzavírkám nepojedou některé linky vůbec a některé jen omezeně.

Během července a srpna nebudou jezdit školní autobusy, omezení se týká i linky 36. Ta nejede vůbec kvůli uzavírkám, do provozu se vrátí 1. září. Kvůli zavřené liberecké Rumunské ulici a problémech na opravované křižovatce Vítězná – Masarykova jsou odkloněné z původních tras i autobusy X3 a X2. Kudy nově jedou, přibližuje dopravní ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Oskar Zappe: „Až do 31. srpna ulicí Husovou, Fibichovou, do zastávky Riegerova a zpátky po téže trase.“

Kde můžeme v létě čekat zpoždění autobusů nebo tramvají? Podle údajů dopravního podniku je to třeba v úseku Boženy Němcové-Palachova, protože někteří řidiči nerespektují dopravní značení a blokují provoz hromadné dopravy.

Uzavírky se nevyhnuly ani provozu autobusů v okolí Krásné Studánky na Liberecku. Tam se plánuje uzavírka silnice před železničním mostem, od zítřka 5. července tam odkloní některé autobusy.

Co se tramvajové dopravy týče, linka číslo 5 nejede od 5 do 8 hodin a od jedné hodiny odpoledne do sedmi hodin večer. Linka tramvaje s číslem 11 je naopak prodloužená – jezdí až do sedmi hodin večer. Jízdní řád mění i tramvaje 3 a 2 z Fügnerovy od Horního a Dolního Hanychova – budou během prázdnin jezdit každých 12 minut. Všechny informace o nových časech příjezdů a odjezdů najdeme na internetových stránkách DPMLJ.

POZOR: Od 5. do 7. července se auta ani autobusy nedostanou na křižovatku mezi Divadlem F. X. Šaldy a historickou budovou radnice v centru Liberce. Linky MHD, které zastavují na Náměstí Dr. E. Beneše, budou ve státní svátky odkloněny. Bude se tam totiž natáčet film.

Cestující MHD v Liberci na terminálu Fügnerova v centru města (ilustr. foto)
autor: jch
Spustit audio