Majáles v Liberci okoření Tata Bojs nebo místní Big’O’Band

V Liberci dnes (4. května) začíná studentský Majáles. Odstartuje tančírnou pod širým nebem a pokračovat bude až do neděle 7. května. Lidé si budou moci v centru Liberce například zatančit standardní tance pod vedením tanečního mistra, chystají se taky koncerty a divadelní představení.

Vstupné na festival je zdarma. Zatímco na Benešově náměstí před libereckou radnicí se budou střídat kapely, nedaleko vyroste studentské městečko. Tam se představí nejen fakulty liberecké Technické univerzity, ale taky dalších českých vysokých škol. Asi největším lákadlem jsou Tata Bojs, kteří vystoupí v sobotu večer, ale v programu je i hodně místních kapel.

Během libereckého Majálesu se představí i známý Big’O’Band!

Hlavní událostí celého Majálesu bude zřejmě studentský průvod, který projde městem v sobotu 6. května dopoledne k radnici, popisuje za organizátory Lenka Chválová: „Velký průvod bude v sobotu dopoledne od Technické univerzity – s královnou Majálesu, které primátor předá klíče od města. Tak, jak to má na správném Majálesu vypadat.“

Taneční v srdci města pod Ještědem

Už dnes v podvečer ale začíná takzvaná tančírna. Od šesti hodin večer mohou zájemci zkusit přímo před radnicí hodinovou výuku tance. Ta je otevřená úplně všem. Takže zopakovat si budeme moci blues, waltz nebo mazurku.

Během libereckého Majálesu se představí i divadelníci. V pátek zahájí festival s názvem WTF. Součástí budou i chodci na chůdách, ty uvidíme během pátečního odpoledne v centru Liberce. Jednotlivá představení tohoto festivalu pak proběhnou v Divadle F. X. Šaldy. Podle informací Českého rozhlasu Liberec jsou k dispozici už jen vstupenky na jednotlivá představení, ty vícedenní jsou již vyprodané.

autor: jch
Spustit audio