Liberecký kraj spustil mobilního turistického průvodce

15. březen 2015

Turisté v Libereckém kraji mají pro jarní výlety nového pomocníka. Poradí jim mobilní průvodce v chytrém telefonu nebo tabletu.

Zájemci si mobilního průvodcemohou zdarma stáhnout do svého chytrého telefonu nebo tabletu. Jaké informace tam najdou, vysvětlil autor aplikace Ernest Salamanca:

"Turisté získají prostřednictvím mobilního telefonu či tabletu kompletní informace.Vidí i zajímavosti okolo vybrané trasy a to až do vzdálenosti pěti set metrů."

Podle vedoucí krajského oddělení cestovního ruchu Evy Hornové si mohou turisté do chytrého telefonu nebo tabletu načíst aktuálně 150 virtuálních prohlídek. Podívat se tak mohou například do novogotického zámku Sychrov. Naplánovat si mohou, jaká prohlídková trasa je pro ně na hradech a zámcích Libereckého kraje nejvhodnější a co na ní může vidět.

Mobilní průvodce zahrnuje i oblast sousedního Saska, kde je i v příhraniční oblasti hodně turistických zajímavostí.
"V mobilním kalendáři jsou také aktuální sportovní a kulturní akce", připomíná Ernest Salamanca.

V chytrém telefonu nebo tabletu funguje průvodce i mimo Liberecký kraj - turisté ale vidí jen zeměpisné údaje, například hory, kolem kterých procházejí nebo jedou. Aplikaci si mohou stáhnout zdarma, navede je odkaz na internetových stránkách Libereckého kraje. Když k tomu turisté přidají mobilní průvodce dalších oblastí jako jsou Krkonoše nebo České Švýcarsko, dostanou tak kompletní přehled o turistických zajímavostech rozsáhlého regionu. A to nejen v češtině, ale také v angličtině, němčině a polštině.

Spustit audio