Liberecký kraj se připravuje na čtvrteční stávku

15. červen 2011

Na čtvrtek 16. června chystají dopravní odbory 24 hodinovou stávku. Petr Nečas se na dnešní schůzce nedohodl s odboráři a stávka bude. Jak by měl scénář stávky podle doposud získaných informací vypadat v Libereckém kraji?

Stávka v dopravě by měla podle odborových svazů odstartovat o půlnoci ze středy na čtvrtek a trvat 24 hodin. V Libereckém kraji vstoupí do stávky zaměstnanci Českých drah, ostatní vlakoví a autobusoví dopravci se stávky nezúčastní, nebo ji podpoří pouze formálně.

V provozu podle jízdních řádů tak zůstanou všechny autobusové spoje, městská hromadná doprava a vlaky společnosti Viamont Regio, na trati Kořenov - Harrachov - Szklarska Poreba budou vedeny podle pravidelného jízdního řádu s ohledem na aktuálně probíhající výluku.

Veškeré ostatní vlaky ve čtvrtek nevyjedou. Přesto se České dráhy a německá společnost Vogtlandbahn pokusí zajistit v omezeném rozsahu náhradní autobusovou dopravu za osobní a spěšné vlaky. Za rychlíky náhrady pravděpodobně nebudou. Aktuální situaci a podrobnosti můžou cestující sledovat na webových stránkách Českých drah.

Vážení posluchači, kvůli čtvrteční stávce odborů jsme pro vás na dnešek (15.6.) připravili mimořádné vysílání. Od 16 do 21 hodin vám nabídneme informace o tom, jak plánovaný protest ovlivní život na severu Čech. Mimořádné zpravodajské vstupy uslyšíte každých 20 minut. Kvůli této úpravě dne nebudeme vysílat pořady Písničky na přání, Oldies Klub Ivana Dolejšího a Severočeský atlas.

Spustit audio